Geboortereis.nl - caseload verloskundige

Het vertrek

Je bent zwanger, yes !

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! En.. wat een bijzonder moment. Ben je voor het eerst zwanger of heb je al één of meerdere kinderen? Was het een diep en lang verlangen of juist een onverwachte verrassing? Ga je de reis alleen maken of met je partner? Ben je vol vertrouwen of spelen er angsten of ervaringen uit het verleden die je onzeker maken? Voel je je fit of zijn er lichamelijke of mentale klachten die een rol spelen? Voor iedereen is het vertrekpunt anders en zal ook de geboortereis anders zijn. Een unieke reis die begeleiding met persoonlijke aandacht, tijd en ruimte verdiend.

Geboortereis.nl - caseload verloskundige

Een magisch begin

week 1 t/m 12

Uiterlijk is de zwangerschap vaak nog niet zichtbaar maar hoe magisch is het dat daar diep in jouw bekken een baby groeit. In deze eerste weken van de zwangerschap heb je soms een dubbel gevoel. Heb je het al aan je omgeving verteld of houd je het liever nog voor jezelf? Fysiek verandert er van alles: je bent misschien moe aan het einde van de dag of, misschien wel de hele dag? Ook je spijsverteringskanaal kan een beetje uit balans zijn. Soms ben je misselijk tot spugen aan toe. Misschien vraag je je af wat goed is om te eten en wat juist niet? Heb je last van obstipatie of maagklachten? Gelukkig zijn er middeltjes die je op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen en de klachten kunnen verlichten. Dit zijn thema’s die we tijdens het voedingsadviezen consult of een homeopathisch consult kunnen bespreken.

Geboortereis.nl - caseload verloskundige

Groeiend Gevoel

week 13 t/m 26

Vanaf 17 weken in de zwangerschap kun je je kindje soms al voelen bewegen. Rond 20 weken in de zwangerschap gaat je buik ineens meer groeien. Veranderingen in hormonen kunnen er voor zorgen dat je minder goed kunt slapen of geven een rusteloos gevoel in de nacht. Het kan fijn zijn om te oefenen met ademhalingstechnieken of ontspannende meditaties zodat je leert hoe je jezelf terug naar de ontspanning kunt brengen. Je gaat nadenken over de geboorte van je kindje. Wil je thuis bevallen, in het ziekenhuis of misschien wel een geboortehuis. Zie je een bevalling in water voor je of juist niet? Tijdens de hypnobirthing lessen zul je informatie krijgen over de geboortefasen, het belang van vertrouwen, ademhaling en ontspanningsoefeningen.

Geboortereis.nl - caseload verloskundige

Voorbereiden en Verdiepen

week 27 t/m 42

Het laatste deel van de reis komt in zicht en je voelt nu dagelijks bewegingen van je kindje. Soms kun je meer last krijgen van bekkenklachten. Dan kan het fijn zijn om tijdens een verdiepende IPT (Integral Pelvic Therapy) behandeling te leren hoe je spanning in je bekken kunt verlichten. Heb je de bevalwensen al helder of zijn er nog vragen? Tijdens de consulten die nu wekelijks zullen plaatsvinden, bespreken we alle voorbereidingen. En als je het leuk vindt geef ik uitleg hoe je op basis van een 'labyrint' zelf de geboorte kunt visualiseren. Tijdens het lactatieconsult krijg al wat je informatie over borst/flesvoeding voor de baby.

Geboortereis.nl - caseload verloskundige

De bestemming

De ontmoeting met je kind

We gaan er van uit dat de baby bepaalt wanneer de geboorte begint. Het is een samenspel van hormonen die de bevalling inluidt, voortzet en voltooit. Het verloop van de geboorte is niet te plannen, je hebt je zo goed als mogelijk voorbereidt en nu is het tijd om los te laten en te ervaren hoe het is. Eén ding is zeker: "In het midden van het labyrint wacht de ontmoeting met je kind".