De reguliere verloskundige zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Bij Geboortereis krijg je unieke en aanvullende zwangerschapszorg op maat. We vragen hiervoor een eigen bijdrage die mogelijk vanuit je aanvullende verzekering wordt vergoed. Met deze aanvullende zorg stel je jouw unieke Geboortereis samen.

Door op onderstaande pakketten te klikken zie je de verschillende opties en kosten

  • Essentie
  • Uitbreiding
  • KORTING
    Verrijking
  • Compleet
Pakketten EssentieUitbreiding
KORTING
Verrijking
Compleet
Pakketten
850
1150
€13501250
1450
Basispakket
Intake/ kennismaking
Ruime consulten
• Je eigen vroedvrouw
Eén op één coaching
• Echo’s bij professioneel echoburo
Voeding- en supplementen advies
Doulazorg
Aanvullende zorgopties
Hypnobirthing® cursus
IPT® bekken behandeling
Lactatiekundige begeleiding
Homeopathische® begeleiding
Geen
extra opties
Keuze uit 1
van de
opties
Keuze uit 2
van de
opties
Keuze uit 3
van de
opties
Info & boekInfo & boekInfo & boekInfo & boek
Geboortereis.nl - Hypnobirthing - caseload verloskundige

Hypnobirthing®

HypnoBirthing® is een zwangerschaps­­cursus voor aanstaande moeders en hun geboortepartner. Het is gebaseerd op de filosofie dat alle baby’s op een veilige, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. Je leert om in een diepe ontspanning te komen, hiermee help je je lichaam in het geboorteproces en maak je gebruik van het natuurlijke pijnstillende vermogen zoals dat door de natuur bedacht is. Daarnaast krijg je ook veel kennis over het geboorteproces. De nadruk in de cursus ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op het prenatale ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een eenvoudig en duidelijk programma dat zorgvuldig is doordacht en heeft door de jaren heen moeders geholpen zich de eenvoud en het natuurlijke proces van de geboorte te herinneren. Door de geleide meditaties, het kijken van positieve geboortefilms en het leren van ontspannings- en ademhalingstechnieken, krijg je vertrouwen in je barende lichaam. De Hypnobirthing® cursus die bij de Geboortereis wordt gegeven is op basis van de theorie van de Mongan methode en is incl. audiobestanden en een syllabus. Geboortereis is aangesloten bij HypnoBirthing Nederland en HypnoBirthing internationaal. Hiermee komt de Hypnobirthing® cursus in aanmerking voor vergoeding vanuit de (aanvullende) verzekering.
Geboortereis.nl - IPT - caseload verloskundige

Integral Pelvic Therapy (IPT®)

Het vrouwelijk bekken is de plek waar nieuw leven begin en vormt de basis van ons lichaam. De plek waar onze intuïtie huist. En waar we een veilige bedding kunnen ervaren. Maar ook een plek waar we soms nog weinig verbinding mee hebben. Vaak onbewust slaan we hier veel spanning op. IPT® is een vorm van lichaamswerk met als doel om de balans in het bekken te herstellen. IPT® kan helpend zijn bij allerlei bekkenklachten zoals urineverlies, pijn bij het vrijen, spanning of pijn in het bekken, fertiliteitsproblemen of menstruatieklachten. Tijdens de zwangerschap kan IPT® je helpen om meer in contact te komen met je bekken. Het kan je helpen om je bewust te maken van spanning en ook hoe je dit kunt omzetten ontspanning. Wanneer je goed in contact kunt zijn met je bekken geeft dit vertrouwen en is dit erg helpend tijdens de bevalling. Voor een duidelijke uitleg over een IPT® behandeling zie onderstaand filmpje.
Geboortereis.nl - lactatiekunde - caseload verloskundige

Lactatiekunde

Moeders ervaren de borstvoedingsperiode soms als intensief en voelen zich onzeker over het voeden van hun baby. Daarom is het fijn wanneer je je tijdens de zwangerschap al kunt voorbereiden op de borstvoedingsperiode.

Een persoonlijk lactatieconsult in de zwangerschap geeft inzicht in wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden. Zo ben je goed voorbereid! Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms heb je extra hulp nodig. Als lactatiekundige IBCLC ben ik opgeleid om je na de bevalling te helpen als de borstvoeding anders verloopt of wanneer je tegen problemen aanloopt.

Kies je voor een aanvullend Lactatiekundepakket dan krijg je in de zwangerschap en tijdens het kraambed een lactatieconsult. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen (NVL). Hiermee komen de consulten in aanmerking voor vergoeding vanuit de (aanvullende) verzekering.

Geboortereis.nl - caseload verloskundige

Klassieke Homeopathie

Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten rondom de zwangerschap, de bevalling, het kraambed in de periode erna. Als je zwanger bent of een kinderwens hebt, ben je vaak extra voorzichtig met het slikken van reguliere medicatie. De gezondheid van je kindje kan immers worden beïnvloed door wat je als moeder inneemt. Homeopathische middelen kunnen een aanvulling zijn bij klachten die moeder of kind hebben.

Klachten waarbij homeopathie kan worden ingezet tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschapsmisselijkheid, jeuk, slaapproblemen, blaasontstekingen, rugklachten tot mentale of emotionele klachten. Tijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen bij problemen als angsten, onvoldoende ontsluiting of heftige pijn worden ingezet.

Kies je voor een aanvullend homeopathie pakket dan krijg je een homeopathie consult in de zwangerschap en/of na de bevalling en de bijbehorende homeopathische middelen. Als Klassiek Homeopaat ben ik met Praktijk Soestdijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Klassiek Homeopaten (NVKH). Hiermee komen de consulten in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.